top of page

Cum alegi un fotograf de nou-nascut?

Actualizată în: 1 iul. 2020

Ai aflat că vei avea un bebe, iar mintea ta e inundată de niște gânduri, întrebări, planuri cu care poate nu te-ai mai întâlnit până acum, iar printre aceste planuri se află și acela de a surprinde în fotografii primele voastre momente împreună. Aceste prime fotografii cu bebelușul tău sunt unele dintre cele mai importante și vei dori ca voi toți să vă bucurați de ele și să le găsiți frumoase și valoroase oricând și oricât le veți privi, iar acest lucru va depinde mult de fotograful ales și de valoarea pe care o va da fotografiilor voastre.

Deci cum îl alegi? Este important să ții cont de următoarele aspecte atunci când cauți un fotograful de nou-nascut:


1. Specializarea fotografului

Fotograful pe care îl alegi trebuie să fie specializat în fotografia de nou-nascut. Cu toții urmărim sau cunoaștem fotografi extrem de talentați, însă pe alte segmente, poate glam, de nuntă, de peisaj, sau poate chiar de portret, dar care nu lucrează cu bebeluși. Fotografia de nou-nascut implică o serie de cunoștințe și tehnici pe care doar fotograful care s-a dedicat acestei nișe le stăpânește. Doar el va ști cum să lucreze cu modele atât de fragile, cum să manevreze, cum să liniștească, sau să poziționeze nou-nascutul, astfel încât acesta să fie confortabil și să îi fie evidențiate aceste trăsături specifice care vor dispărea în câteva săptămâni.

2. Siguranța bebelușului Strâns legat de punctul 1 este aspectul siguranței. Așa cum spuneam mai sus, un fotograf specializat pe această nișă știe cum să manevreze în siguranță bebelușul. Sigur ai văzut imagini în care bebelușii sunt fotografiați în diverse poziții, una mai "awww" decât cealaltă. Trebuie să știi că acelea nu sunt poziții de încercat acasă și nici de către un fotograf neexperimentat, deci atunci când te afli în căutarea fotografului ideal, nu te sfii să îl întrebi ce experiență are, cum asigură siguranța bebelușilor, cum realizează fotografiile cu poziții complexe și dacă a urmat vreun curs de puericultură. Ai ales cu grijă pătuțul, căruciorul și scaunul de mașină; de ce nu ai acorda aceeași atenție în alegerea celui care va fi responsabil de bebelușul tău pentru cele trei-ish ore cât va dura ședința? :) Voi vorbi mai pe larg despre acest subiect într-un articol separat, căci siguranța și confortul bebelușului este (sau ar trebui să fie) prioritatea oricărui fotograf de nou-nascuti.

3. Stilul Așa cum totul din universul tău apropiat este ales în funcție de gusturile tale, firește că portofoliul foto de nou-nascut trebuie să rezoneze cu stilul tău. Fie că preferi culorile puternice, recuzita bogată și elaborată sau, din contră, culorile potolite, neutre și recuzita minimalistă care să nu distragă atenția de la trăsăturile delicate ale bebelușului tău, există un fotograf pentru fiecare stil, deci go for what speaks to you.


4. Prețul Un fotograf bun de nou-nascut investește foarte, foarte, extrem de mult (în bani, dar și în timp) pentru a oferi clienților săi calitate. Asta înseamnă cea mai bună recuzită, un studio pe măsură, dar mai ales fotograful investește constant în cursuri și workshopuri, fizice sau online, care să îl ajute să fie mereu la curent cu noi tehnici, să lucreze în siguranță cu bebelușul, să aducă valoare amintirilor voastre. Foarte important este faptul că munca fotografului nu se încheie după ce plecați din studioul său; ea continuă cu ore petrecute în editare, iar toate aceste elemente împreună fac ca fotografiile să fie timeless, să fie privite cu același drag ani mai târziu. Cu toții avem un buget atunci când alegem... orice. Este extrem de important să știi, totuși, că vorba "you get what you pay for" este 100% adevărată. Evită să lucrezi cu cineva care nu are ca activitate principală fotografia de nou-nascuti doar pentru a mai tăia din costuri. Siguranța este un element asupra căruia insist, dar vorbim și despre valoarea experienței și a produsului finit. La urma urmei, nu vrei să apelezi la cineva care face ce ai putea face tu acasă cu aparatul foto propriu sau cu telefonul, nu-i așa? :)


Dacă vrei ca și puiul tău drag să participe la o sedinta foto de nou-nascut absolut minunată pe care să ți-o amintești cu drag mereu, te aștept cu un semn aici. Rezervarea se face încă din timpul sarcinii. De ce? Ai toate răspunsurile aici.

283 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page