top of page
PUI02407_edited.jpg

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

• Care este costul ședinței?

Ședința foto este personalizată, ceea ce înseamnă că discutăm costurile în funcție de nevoile tale și de pachetul pe care îl alegi. De aceea, programarea ședinței foto nu se face doar cu notarea unei simple date în calendar, ci cu o consultație via telefon, video call sau chiar face tot face, pentru a vedea ce ți se potrivește.

• Ce vârstă au nou-născuții pe care-i fotografiați?

 Fotografierea nou-născuților se face în primele două săptămâni de viață, ideal între 5-10 zile, pentru că aceasta este perioada în care bebelușul este mai ușor de liniștit, doarme până la 18 ore pe zi și își păstrează poziția fetală atât de adorată în imagini. După 10 zile, bebelușul începe să își piardă din flexibilitate și rămâne treaz intervale mai lungi de timp. Asta pe lângă mult iubitele pusee și colici :)

• Dar bebelușii?

În primul an al bebelușului, există niște etapele de dezvoltare (milestones) foarte importante: atunci când stă bine pe burtică (aprox. 4 luni), când stă nesusținut în funduleț (aprox. 6-7 luni), când începe să stea în picioare, precum și vârsta de un an. Așadar, ședința foto cu bebe, care este de tipul Mommy&Me se adresează bebelușilor între 4-5 luni și un an.

 

 

• Când să facem programarea?

În cazul nou-născuților, pentru că îi fotografiez atât de fresh, e nevoie ca programarea să se facă încă din timpul sarcinii, pe baza datei probabile a nașterii, care știm că e de multe ori o mincinoasă, căci bebe poate să se nască ori mai devreme, ori mai târziu decât aceasta. Așa că DPN-ul va fi orientativ, iar data și ora concretă o vom stabili în jurul acestuia, după nașterea micuțului, după ce mămica va ajunge acasă de la maternitate.

 

În cazul bebelușilor, programarea o vom face cu minim o lună înainte, pentru a ne asigura că am date disponibile.

În cazul ședințelor foto de maternitate, acestea au loc între săptămânile 28-34 de sarcină și se programează ideal de la începutul celui de-al doilea trimestru de sarcină.

• Cum se face programarea?

Rezervarea datei programate se face după achitarea unui avans de 30% din valoarea pachetului ales și a semnării unui contract de prestări servicii foto pentru ședința ta. Acest pas este obligatoriu pentru păstrarea locului în ziua aleasă.

• Cât durează o ședință foto?

Ședința foto NEWBORN în studio durează în jur de 3 ore, în funcție de cât de liniștit este bebe. Este important să ajungeți la ședința foto la timp sau chiar mai devreme, pentru că nu vom începe direct cu fotografierea în sine, ci mai întâi bebe va fi hrănit, dezbrăcat și liniștit/adormit, proces ce poate să dureze.

 

Ședința foto MOMMY&ME durează în jur de o oră și jumătate și se realizează, ca și cea newborn, în studioul nostru.

Ședința foto de MATERNITATE durează în jur de o oră și jumătate și se realizează în studio, la fel ca toate celelalte ședințe foto. Dacă se optează pentru servicii de makeup&hair profesionale în studio, timpul se prelungește cu încă o oră și jumătate.

•Cum să mă pregătesc pentru ședință? Ce să aduc?

După rezervarea datei exacte a sesiunii foto, vom programa o consultație în urma căreia vei primi pe mail toate detaliile legate de organizarea ședinței, precum și un reminder înainte de ședință.

Oricum, studioul este dotat cu tot ce e nevoie pentru ca atât gravidivele, cât și cei mici să aibă parte de confort, așadar de recuzită, hăinuțe și accesorii mă ocup eu. În cazul nou-născuților, voi va trebui să aduceți doar bebelușul și hrana acestuia, dacă nu este alăptat. Desigur, dacă aveți un obiect de suflet pe care vreți să-l aduceți, îl voi include cu drag în decor :)

•Putem să primim și celelalte imagini, needitate? Măcar să le avem...

Felul în care arată imaginile care v-au plăcut și v-au determinat să dați click pe pagina mea este rezultatul unei munci minuțioase, iar asta implică atenta alegere a fotografiilor care vor fi incluse în pachet și editarea profesională a acestora. Astfel, imaginile finale reflectă viziunea, talentul și munca mea și cred cu tărie că dacă apelezi la un profesionist, meriți să primiești exact acele imagini demne de a fi postate în online și de a fi puse în ramă, de care să te bucuri de fiecare dată când le privești. De aceea, către tine vor pleca doar imaginile de care sunt 100% mulțumită, iar imaginile needitate vor fi șterse.

•În cât timp sunt gata fotografiile?

Imaginile finale le vei primi în termen de aproximativ 5 săptămâni de la data ședinței foto. În vremurile în care avem telefoane mobile cu care facem sute de poze diferite-dar-la-fel bebelușilor noștri, selfie-uri, memes, produse Ikea etc, se pierde factorul WOW pe care doar fotografia profesională îl oferă. Tocmai de aceea, scopul nmeu e să-ți ofer exact fotografiile pe care vrei să le pui în ramă, lucru care are nevoie de timp și migală, pentru că mă concentrez asupra calității și nu a cantității. Acesta este motivul pentru care numărul de ședințe foto pe lună este limitat, iar predarea imaginilor durează atât.

bottom of page