top of page

Tips&tricks pentru fotografiile de familie

Dacă m-ar întreba cineva care este provocarea care mie îmi aduce o enormă plăcere, răspunsul ar fi fără doar și poate, fotografia de familie.

Atunci când membrii familiei pășesc în studioul meu, acesta parcă prinde viață.

Locul se luminează de priviri sincere și luminoase, iar cei care ne aduc zâmbetele pe buze sunt cei mici.

Ador să surprind privirile dintre el și ea, dintre părinți și copii. Sunt acele priviri neprogramate și nesimulate.


Fotografia de familie înseamnă multe sentimente adunate: relaxare și joacă, momente imortalizate și imaginația pe care o lăsăm să ne spună ce să facem.

Așa cum îmi place să împărtășesc fotografiile pe care le-am

realizat împreună cu voi, aș vrea să va ofer câteva tips and tricks pentru viitoarele ședințe foto de familie.
În primul rând, este bine de știut că cel mic dictează ședința foto. Este posibil să nu vrea să facă fotografii sau poate vrea să exploreze puțin înainte locul în care se află. Iar dacă este trecut de câteva lunițe, s-ar putea să nu aibă chef de doamna cu aparatul, nu din prima cel puținJ). De aceea, este necesar să lăsăm copilașul să exploreze puțin locul înainte de a-i face fotografii. Facem acest lucru pentru a-și satisfice puțin curiozitatea, nu îl luăm pe sus și îi facem fotografii din primele clipe.

Un alt lucru important de știut este că la început, vom face cadrele de familie, pentru ca bebe să fie ținut în brațe de părinți. Apoi voi face

setup-ul, iar în primele minute voi interacționa doar eu cu el, pentru a-i atrage atenția către cameră. Nu mă voi apropia foarte mult, voi păstra distanța pentru că poate fi reticent la oameni noi. Ulterior, voi invita unul din părinți în setup, iar pe celălalt îl voi invita în spatele meu, pentru ca cel mic să privească înspre cameră.

Un alt aspect este ora ședinței foto. Îți recomand ca fotografiile de familie să fie făcute dis de dimineață, mai exact după somnul de noapte sau după primul nap (dacă din somnul de noapte se trezește la 6 dimineața). Dimineața este acel moment al zilei în care copiii sunt odihniți și cu burtica plină. Vor coopera, dar cu trecerea timpului aceștia vor începe să se plictisească, situație în care nu îi vom forța să rămână în fața aparatului, ci îi vom lăsa să facă pauze, să se joace un pic, să mănânce gustarea preferată înainte de a încerca din nou.

Un alt sfat important este acela de a implica întreaga familie. Știm că întotdeauna există cineva care este mai rușinos și preferă să stea în spatele aparatului și nu în dreptul obiectivului, însă mai știm că acest album o să fie important pentru copii, când aceștia vor crește. Așadar, voi surprinde momente când voi nici nu veți ști. Doar lăsați-va duși de val și de copii, bineînțeles.

Un alt secret este că îmi place să fotografiez lumea prin ochii voștri. Așa cum o vedeți voi, mai ales, prin ochii inocenți ai celor mici. Doresc să surprind imagini naturale cu zâmbetele spontane.
Vă recomand să respectați aceeași tematică. Cadrul va fi unul armonios dacă toți membrii familiei sunt îmbrăcați în același stil, elegant, casual, boho și de ce nu, în costume cu animăluțe?

Un ultim sfat înainte de a încheia acest articol este să alegeți ca fotografiile realizate să fie imprimate și înrămate. Este minunat ca după ani și ani, într-o după amiază de duminică, când afară plouă, să scoateți din raftul uitat de timp și plin de praf, albumele de când voi erați tineri, iar copiii voștri... copii.


Abia aștept să vă cunosc. Ne vom distra cu siguranță.


Hugs, Anca. 🖤


80 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page