top of page
Ghid de pregătire pentru ședința foto de nou-născut
PUI05355.jpg

Acum că am rezervat împreună ședința foto de nou-născut, vreau să-ți povestesc puțin despre cum va decurge ea și cum să vă pregătiți pentru ca totul să meargă cât mai lin.

Location.jpg
UNDE SĂ VENIȚI

Studioul se află pe strada Sfinții Apostoli 44, ca reper este teatrul Unteatru. Dacă ai nevoie de ghidare, poți cere îndrumarea domnilor de la poartă pentru studioul foto de la parter (fiind trei studiouri foto în clădire, așa îl reperează ei cel mai usor :) ).
Studioul se află, cum ziceam, la parter, fix în capăt cum ai intrat pe ușă. Am atașat un filmuleț care să te ajute

 

Este posibil ca în dimineața aceea să existe loc de parcare în curte, dar în caz că nu există, sunt locuri de parcare pe stradă, sau puteți încerca mai în față pe Sfinții Apostoli 22, între El Torito și Hanul Berarilor, unde există parcarea privată a celor de la Zen Parking, unde se pot accesa locurile de parcare libere prin aplicația cu același nume (este în jur de 4 lei/oră) - not sponsored in any way :)


De asemeni, pentru a vă asigura că nu întârziați, cu o seară înainte vă sugerez să verificați pe Waze care ar fi ora orientativă la care ar trebui să plecați spre mine.

CE SĂ AVEȚI LA VOI


Vă încurajez să aduceți cele esențiale pentru bebe:

  • două suzete sterilizate: este foarte important să le aveți. Vom apela la ele doar dacă bebe va avea o zi proastă și va fi nevoie să îl liniștim suficient cât să tragem niște cadre frumoase, deci chiar dacă în mod normal nu primește, vă rog să aduceți;

  • biberon și vreo două porții de formulă sau lapte matern. Dacă i se face foame, se satură și adoarme mai repede de la biberon;

  • un siropel pentu colici (dacă va fi cazul);

  • scutece; 

  • câte un rând de hăinuțe de schimb pentru bebe și pentru voi;

  • o aleză;

  • o păturică.

CUM SĂ VĂ PREGĂTIȚI ACASĂ

Înainte să plecați spre noi, cam cu o oră înainte, să îl țineți treaz pe bebe pentru a dormi profund la studio (masajul este o modalitate potrivită de a ține activ nou-născutul, atingerile sau muzica vioaie. Nu legănați bebe în acest timp și nu înfășați). Dacă doarme toată dimineața acasă, sunt șanse să fie activ când ajungeți, fiind stimulat de mediul nou.

Vă rog să fie îmbrăcat cu ceva cu capse (iar vara sugerez chiar scutec și o păturică, fiind oricum cald), și să organizați mesele astfel încât să aibă o masă consistentă chiar înainte să plecați, ca să aibă stomăcelul plin și fericit și să adoarmă ușor, mai ales că mașina îl va legăna și cel mai probabil îl va adormi. Faptul că va purta ceva cu capse de sus până jos (sau doar scutec și păturică vara), va face să îl dezbăcăm pentru poze fără să îl mai supărăm cu scosul hăinuțelor pe cap, activitate care deranjează, mai ales dacă bebe e sensibil la stimuli.

 

De asemeni, în cazul bebelușului alăptat, cu 48 ore până la ședința foto, recomand mamei o alimentație echilibrată, să evite consumul de alimente acide, picante, care pot da gaze, sau care au un conținut ridicat de zahăr sau alte energizante (cafea, ciocolată). Iar pentru că vom petrece în jur de trei ore împreună, vă sugerez să aveți un mic dejun bun și consistent. Vom avea și cafea/ceai&ceva de ronțăit. Dar nimic nu bate un mic dejun bun de tot, mai ales când aveți nevoie de toate resursele acum la început :)

CUM VĂ ÎMBRĂCAȚI
PUI06177.jpg

Hainele voastre vă sugerez să fie lejere, uni, fără logo-uri sau imprimeuri și, dacă se poate, în același ton toți, ideal neutru (alb, negru, bej, gri etc) sau pastel, dacă vă place. Recomand mamei o rochiță sau bluziță lejeră, romantică, iar tata poate veni în ceva mai lejer, un tricou simplu, o cămașă super casual, nimic office sau prea elegant. Să fiți voi. Temperatura din zona părinților va fi cea a camerei, dar în zona lui bebe, pentru că va sta și dezbrăcat în timpul ședinței și nu își poate regla temperatura corpului când e atât de micuț, va fi o aerotermă pornită, ca să îi fie cald și bine.

CUM VA DECURGE ȘEDINȚA FOTO

După ce veți intra în studio, vă veți spăla pe mâini, apoi veți dezbrăca bebelușul de hainele cu care a venit, rămânând doar în scutecel. Acesta este momentul în care îl voi prelua eu, iar de aici încolo mă voi ocupa de tot; voi nu va trebui decât să vă relaxați și să vă bucurați de cele două-trei ore afară din casă :) În acest timp, mami poate chiar să și tragă un pui de somn, în timp ce tati va fi pe fază și va participa, dacă și doar când va fi nevoie, la susținerea bebelușului în pozițiile acelea superbe pe care le-ați văzut. În cazul în care va participa și un frățior sau o surioară, atunci voi avea nevoie ca tati să îi țină companie, iar mami să participe la susținerea lui bebe doar atunci când va fi cazul.

Îl voi dezbrăca pe bebe, îl voi legăna și îl voi ajuta astfel să se obișnuiască cu mine. Apoi vom trece la ședința foto. În general încep cu bebii dezbrăcați, dar dacă nu adoarme sau va fi agitat, voi începe cadrele cu el înfășat, apoi încet încet, după ce se va fi liniștit și adormit, voi începe să îl dezbrac și, în măsura în care îmi va da voie, voi trece la cadrele cu el pe beanbag, dezbrăcat, în pozițiile acelea adorabile de nou-născut. 

Subliniez "în măsura în care îmi va da voie", pentru că fiecare bebeluș e diferit și ceea ce poate fi pe placul unuia ar putea pe celălalt să îl deranjeze. Îl voi manevra încet și cu grijă la semnele pe care le dă, pentru că cel mai important lucru e siguranța și liniștea bebelușului, iar dacă o poziție nu îi va plăcea, voi trece la alta fără să insist, ca experiența să fie plăcută pentru voi toți :)

PUI05780.jpg

Mai vreau să menționez că micile accidente de tipul pipi, caca sau regurgitarea vor avea loc, poate pe voi sau pe mine ori pe recuzita. E PERFECT OK. Aș vrea să știți asta, pentru că nu aș vrea să vă stresați dacă aceste lucruri se vor întâmpla. Se întâmplă la fiecare ședință foto, sunt normale și chiar mă bucură să văd că un bebe mic face caca, fiindcă asta înseamnă că se eliberează și va avea un stomăcel liniștit, ceea ce înseamnă că și bebe va fi Zen. În plus, recuzita este spălată după fiecare ședință foto și igienizată înainte de următoarea ședință, indiferent că se face pipi pe ea sau nu, așadar chiar nu e o problemă :)

 

Pe final, vă amintesc că ați apelat la un profesionist pentru această ședință foto, care a lucrat cu sute de copilași, care a investit mult în educație, atât pe partea de foto, cât și pe partea de manevrare a bebelușului, pe lângă experiența cu bebelușul propriu :) Voi fi unul din primii străini care vor intra în contact cu bebelușul vostru, iar emoțiile sunt normale și empatizez cu voi 100%. Vreau să vă rog să aveți încredere în mine, iar dacă bebe va avea momente de neliniște, să aveți încredere în mine și să mă lăsați să încerc eu să îl liniștesc, căci intervențiile multiple din partea multor persoane, trecerea bebelușului de la brațe la brațe, emoțiile celor din jur influențează starea bebelui. Siguranța bebelușilor este prioritatea mea și nu fac nimic ce nu le place, nu risc nimic de dragul unor cadre.

Vă îmbrățișez și abia aștept să vă cunosc! 

bottom of page