Ghid de pregătire pentru ședința foto MOMMY&ME
ghid-baby6.jpg

Acum că am rezervat împreună ședința foto cu bebelușul tău, vreau să-ți povestesc puțin despre cum va decurge ea și cum să vă pregătiți pentru ca totul să meargă cât mai lin, mai ales acum, după carantină :)

Vă rog să urmați acești pași și să respectați mai ales regulile de igienă impuse de momentele în care ne aflăm. În acest sens, este important să știți că în studio este permisă doar prezența părinților și a lui bebe (și a frățiorilor, dacă este cazul).

UNDE SĂ VENIȚI

Studioul se află pe strada Grădinarilor 2-4, în zona Mall Vitan. Este un bloc nou de patru etaje, alb cu dungi gri petrol, iar ca reper, veți vedea un gard cu vegetație falsă. Vă rog să mă sunați când ajungeți, ca să vin să vă deschid.
Dacă veți căuta pe Waze Pui de Poze, vă va aduce unde trebuie 

De asemeni, pentru a vă asigura că nu întârziați (traficul e ceva superb indiferent de zi sau oră acum), cu o seară înainte vă sugerez să verificați pe Waze care ar fi ora orientativă la care ar trebui să plecați spre mine. Poate în general de acasă până la studio faceți 15 minute, dar cine știe pe unde mai apare vreo reparație-n drum sau *insert situation here*
Este important să faceți acest lucru, pentru că timpul alocat pentru ședința voastră este bine stabilit, iar întârzierea nu va aduce cu ea prelungirea ședinței.
 

ghid-baby.jpg
CE SĂ AVEȚI LA VOI

 • suzete;

 • biberon și vreo două porții de formulă sau lapte matern;

 • gustărele baby friendly;

 • scutece; 

 • câte un rând de hăinuțe de schimb pentru bebe și pentru voi;

 • o aleză;

 • jucăria preferată și/sau o jucărie care scoate sunete.

 • ținutele alese pentru fotografii, de preferat uni, fără printuri sau sclipiciuri, în culori neutre (gri, negru, alb, bej, pasteluri)

CUM SĂ VĂ PREGĂTIȚI ACASĂ
 • După trezirea lui bebe dintr-un nap sau din somnul de noapte (în funcție de când am stabilit ședința), oferiți-i ceva să mănânce sau o gustare în cazul în care nu este ora mesei. Un bebe sătul și odihnit este modelul perfect :)

 • Vă rog să-l îmbrăcați pe bebe în haine lejere și lărguțe, care sunt ușor de dezbrăcat la studio și care nu lasă urme. Bebe va fi fotografiat și dezbrăcat și vrem ca pielea să fie nice&smooth.

CUM VĂ ÎMBRĂCAȚI

Hainele voastre vă sugerez să fie lejere, uni, fără logo-uri sau imprimeuri și, dacă se poate, în același ton toți, ideal neutru (alb, negru, bej, gri etc) sau pastel, dacă vă place. Recomand mamei tricou și jeans, o rochiță sau bluziță lejeră, romantică, iar tata poate veni în ceva mai lejer, un tricou simplu, o cămașă super casual, nimic office sau prea elegant.

Orice ați alege, vă rog să vă asigurați că aveți același stil: de exemplu, armonia dispare atunci când unul dintre voi e îmbrăcat într-un stil formal, iar celălalt casual.
 

Pentru mami:
 

Părul și machiajul sugerez să le ai făcute cât să te simți pretty; nu ceva pompos, dar să te simți tu bine; de asemeni, prefer oricând părul mai voluminos, mai wavy decât drept, asta ca sugestie.

Unghiile arată foarte bine nude, sau french/baby boomer. În orice caz, e important să nu fie făcute în culori țipătoare.

ghid-baby4.jpg
CUM VA DECURGE ȘEDINȚA FOTO
Pregătirea în studio înainte de ședința foto, Covid edition:

Multe dintre aceste lucruri le făceam și înainte de pandemie, ca respect pentru voi și bebe, dar vom lua și o serie de măsuri suplimentare, dat fiind contextul în care va avea loc ședința voastră:

- Înainte să intrați în studio, sănătoși cu toții, desigur, vă veți descălța și veți lăsa încălțămintea la intrare pe terasă, înainte de a intra în studio;

- Vă voi invita să vă spălați pe mâini cu apă și săpun înainte de a atinge orice în studio și veți folosi doar prosoape curate, aflate rulate în coșulețe lângă chiuvetă;
 

                                         !Vă rog să purtați mască de protecție pe tot parcursul ședinței cât timp nu veți fi în fața aparatului foto!

Ședința foto propriu-zisă:

Acum că ne-am luat toate măsurile de siguranță (care vor dura mai puțin decât pare), va începe ședința foto:

Pentru că bebe va fi într-un mediu nou, voi interacționa doar cu părinții în primele minute, pentru a-i oferi ocazia de a se obișnui cu locul. Va avea voie să exploreze studioul, bineînțeles însoțit de unul dintre voi pentru a ne asigura că nu se accidentează în studio.

Tot pentru acomodarea lină, vom face mai întâi cadrele de familie, pentru ca bebe să fie ținut în brațe de părinți și să-i simtă aproape. După aceste cadre, voi face setup-ul pentru a-i face și cadrele singur. În primă fază, voi interacționa doar eu cu el, pentru a fi cât mai puține voci și elemente care să-l stimuleze. Voi invita câte un părinte să-i atragă atenția când vocea sau semnalele mele nu vor mai reprezenta interes.

Părintele care va face acest lucru va sta în dreptul meu, pentru a părea că bebe se uită la cameră.

!Nu atrageți atenția bebelușului amândoi odată și în niciun caz stând în direcții separate, pentru că bebe va deveni dezorientat și suprastimulat.

ghid-baby2.jpg
 • Dacă bebe se simte rău sau a fost la vaccin cu o zi înainte (sau are programat un vaccin cu o zi înainte), vă rog să-mi spuneți și reprogramăm.

Vă îmbrățișez și abia aștept să vă cunosc!