top of page
Ghid de pregătire pentru ședința foto MOMMY&ME
mommy&me.jpg

Acum că am rezervat împreună ședința foto cu bebelușul tău, vreau să-ți povestesc puțin despre cum va decurge ea și cum să vă pregătiți pentru ca totul să meargă cât mai lin.

UNDE SĂ VENIȚI

Studioul se află pe strada Horei nr 16, etaj 2, în zona Foișorul de Foc. Este un bloc vechi cu două etaje, cu o poartă neagră. Vă rog să mă sunați când ajungeți, ca să vin să vă deschid.
Dacă veți căuta pe Waze Pui de Poze, vă va aduce unde trebuie 


De asemeni, pentru a vă asigura că nu întârziați, cu o seară înainte vă sugerez să verificați pe Waze care ar fi ora orientativă la care ar trebui să plecați spre mine, iar pentru că întreaga zonă stă prost la capitolul locuri de parcare, vă sugerez să vă luați o marjă de aprox 15 minute, sau să folosiți un serviciu de tip Uber/Bolt etc.

ghid-baby.jpg
PUI08031social-media.jpg
CE SĂ AVEȚI LA VOI

 • suzete;

 • biberon și vreo două porții de formulă sau lapte matern;

 • gustărele baby friendly;

 • scutece; 

 • câte un rând de hăinuțe de schimb pentru bebe și pentru voi;

 • o aleză;

 • jucăria preferată și/sau o jucărie care scoate sunete.

 • ținutele alese pentru fotografii, de preferat uni, fără printuri sau sclipiciuri, în culori neutre (gri, negru, alb, bej, pasteluri)

CUM SĂ VĂ PREGĂTIȚI ACASĂ
 • După trezirea lui bebe dintr-un nap sau din somnul de noapte (în funcție de când am stabilit ședința), oferiți-i ceva să mănânce sau o gustare în cazul în care nu este ora mesei. Un bebe sătul și odihnit este modelul perfect :)

 • Vă rog să-l îmbrăcați pe bebe în haine lejere și lărguțe, care sunt ușor de dezbrăcat la studio și care nu lasă urme. Bebe va fi fotografiat și dezbrăcat și vrem ca pielea să fie nice&smooth.

CUM VĂ ÎMBRĂCAȚI

Hainele voastre vă sugerez să fie lejere, uni, fără logo-uri sau imprimeuri și, dacă se poate, în același ton toți, ideal neutru (alb, negru, bej, gri etc) sau pastel, dacă vă place. Recomand mamei tricou și jeans, o rochiță sau bluziță lejeră, boho, ori minimalistă, iar tata poate veni în ceva mai lejer, un tricou simplu, o cămașă super casual, nimic office sau prea elegant.

Orice ați alege, vă rog să vă asigurați că aveți același stil: de exemplu, armonia dispare atunci când unul dintre voi e îmbrăcat într-un stil formal, iar celălalt casual.

 

Pentru mami:

E important să vii machiată și cu părul făcut cât să te simți pretty, nimic pompos sau exagerat.

- ai grijă ca manichiura&pedichiura să fie făcute; unghiile arată foarte bine nude, sau french/baby boomer, sau în culori dark: negru, grena, oliv etc. În orice caz, e important să nu fie făcute în culori țipătoare și să fie uni.

- dacă părul tău are nevoie de o reîmprospătare a culorii sau a rădăcinilor, cu câteva zile înainte de ședință e momentul ideal să faci acest lucru.

- este foarte important să nu apelezi la tratamente sau epilare facială cu 2-3 zile înainte de ședință pentru a nu avea pielea iritată.

- o piele hidratată va fi all glowy and beautiful, deci în dimineața ședinței foto recomand să aplici o loțiune de corp hidratantă.

! Nu recomand autobronzantul !

ghid-baby4.jpg
CUM VA DECURGE ȘEDINȚA FOTO

Pentru că bebe va fi într-un mediu nou, voi interacționa doar cu părinții în primele minute, pentru a-i oferi ocazia de a se obișnui cu locul. Va avea voie să exploreze studioul, bineînțeles însoțit de unul dintre voi pentru a ne asigura că nu se accidentează în studio.

Tot pentru acomodarea lină, vom face mai întâi cadrele de familie, pentru ca bebe să fie ținut în brațe de părinți și să-i simtă aproape. După aceste cadre, voi face setup-ul pentru a-i face și cadrele singur. În primă fază, voi interacționa doar eu cu el, pentru a fi cât mai puține voci și elemente care să-l stimuleze. Voi invita câte un părinte să-i atragă atenția când vocea sau semnalele mele nu vor mai reprezenta interes.

Părintele care va face acest lucru va sta în dreptul meu, pentru a părea că bebe se uită la cameră.

!Nu atrageți atenția bebelușului amândoi odată și în niciun caz stând în direcții separate, pentru că bebe va deveni dezorientat și suprastimulat.

PUI04146bw (2).jpg
 • Dacă bebe se simte rău sau a fost la vaccin cu o zi înainte (sau are programat un vaccin cu o zi înainte), vă rog să-mi spuneți și reprogramăm.

Vă îmbrățișez și abia aștept să vă cunosc! 

bottom of page